(PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa


10 thoughts on “(PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

  1. says: DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

    DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Sebenarnya aku berbelah bagi nak bagi berapa rating untuk buku ni Hati antara suka dan tidak Macam tengok Fattah Amin kekadang suka dan kekadang benci365 untuk naskah iniAku setuju mengatakan yang naskah ini seben

  2. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa SUMMARY AMSTERDAM

    Fahmi Mustaffa Á 1 READ (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Sesiapa yang follow my reviews on Fahmi's books mungkin tahu or noticed how hard I sometimes can be on him And the only reason is sebab Fahmi adalah salah seorang penulis with the most potential dalam industri kita dan say

  3. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

    (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ 28032019 26042019Sepatutnya boleh habiskan buku senipis ni dlm masa sehari dua jer tapi disebabkan status diri aku sebagai seorang pelajar aku terpaksa abaikan buku ni selama sebulan biarpun aku dah berjaya baca separuh buku sebabnya aku dah kena balik kolej dan aku terpaksa tinggalkan buku ni kat rmh ' Dan hari ni barulah aku boleh sambung baca kasi habis terus itu pun nasib baik aku balik cuti😭OkeyyyBeberapa tahun lepas aku

  4. says: Fahmi Mustaffa Á 1 READ (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

    SUMMARY AMSTERDAM DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ AMSTERDAMTERBITAN FIXI Hanya untuk 1 cetakan sahajaGENRE Tidak spesifik Bukan buku panduan untuk backpackersPENULIS Fahmi MustaffaMenerima berita aneh tentang buku yang lambat siap hanya akan dicetak sekali dan baki sekiranya tidak terjual sewaktu PABKL2017 akan diserahkan pada penulis tentulah membikin kaget Mungkin isinya hambar? Typo berselerak? Atau apa? Terus terang saya bimbang sambil menyakinkan diri kembali kera

  5. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa

    (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ Jujurnya aku separuh berharap ini merupakan naskah tentang travelog seseorang ke kota Belanda namun apa yang aku temui nyatanya jauh berbeza Jadinya rebiu ini mungkin menerangkan dengan berjaya? plot cerita AMSTERDAM sepertimana yang telah direncanakan oleh penulis Ini hanyalah rasaperasaan aku tentang naskah iniMembaca AMSTERDAM seolah olah kau sedang makan sebungkus Super Ring jari terpalit debu keju puas tapi tak kenyang Seperti menden

  6. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa

    SUMMARY AMSTERDAM (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Okay aku mula dengan apa benda yang aku suka dulu tentang Amsterdam Yang pertamanya tentulah kulit buku yang abstrak itu aku rasa ia p

  7. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

    DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa Saya sentiasa ada maslaah dengan karya karya fiksyen yang terlalu mendaulatkan perkara perkara taboo sebagai tema utamanya Begini saya berpendapat taboo adalah satu elemen menangkap; tapi apabila ia dipakai secara semberono sehingga kehilangan daya gerka naratif dan perkembangan watak fiksyen tersebut akan keli

  8. says: SUMMARY AMSTERDAM DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ

    SUMMARY AMSTERDAM DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ Fahmi adalah Sungai Bil di Kalumpang tak terduga Walaupun digemari ramai tapi dia bawa bersama bahaya seperti kepala air dan virus leptospirosis yang tak terduga hadirnyaBaiklah ini merupakan novel ketiga Fahmi yang aku baca sekaligus meletakkan dia sebagai novelis paling dibaca oleh aku berkongsi tempat pertama dengan RAM Kegemaran aku masih

  9. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa

    SUMMARY AMSTERDAM DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi Mustaffa Fahmi Mustaffa Á 1 READ Mungkin Amsterdam kurang sesuai untuk saya Seperti terlalu banyak twist sehinggakan saya merasakan pada bab bab terakhir Amsterdam seperti sudah tidak pentingNak komen komen lebih lebih nanti ada pulak yang panas punggung macam sebelum ni siap

  10. says: (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa SUMMARY AMSTERDAM

    (PDF FREE) [AMSTERDAM] ç Fahmi Mustaffa SUMMARY AMSTERDAM Sebelum aku berceloteh panjang aku cuba menetapkan sesuatu bahawa aku cuba untuk tidak bias dalam ulasan novel Amsterdam tulisan Fahmi Mustaffa Ulasan aku tidaklah sehebat tulisan penulis sendiri yang banyak bermain ayat ayat yang menusuk puitis sakarstik dan sebagainya Aku cuba membuat ulasan sebaik mungkin yang juga bergantung pada kefahaman yang serba kurang ini Secara umumnya novel Amsterdam ni merupakan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SUMMARY AMSTERDAM

READ ✓ AMSTERDAM Da Sebelah malamnya cuaca sejuk misterius Waktu petang mulai gelap tetapi malam mulai meriah kerana pada waktu malam Ansterdam bertukar menjadi sebuah kota kemungkinanSelamat datang ke kot. Okay aku mula dengan apa benda yang aku suka dulu tentang Amsterdam Yang pertamanya tentulah kulit buku yang abstrak itu aku rasa ia penuh emosi dan kekacauan dalam jiwa seseorang yang bagi aku is a really great depiction of the story kisah yang berkisar tentang kecelaruan moraliti ketuhanan self enlightenment Sufisme dan bermacam macam lagi tema yang bikin sesetengah dari kita tidak selesa dan panas punggung Dan bagi aku kecelaruan adalah tema paling besar dalam Amsterdam Dan kecelaruan ini juga digambarkan dengan cara penulisan Fahmi yang tidak seperti novel novel lain ia mengingatkan aku kepada cara penulisan The Road pemenang hadiah Pulitzer pada tahun 2007 Pening dan celaru tetapi aku suka sebab ia betul betul menggambarkan apa yang mahu diceritakan dalam buku tersebut kekeliruan dan kekacauan Tak tahu Fahmi memang sengaja menulis begini atau aku yang lebih lebihJalan ceritanya aku rasa tidak ada apa apa sangat yang berlaku Mula mula macam intense tapi selepas itu biasa biasa saja dan keadaan jadi intense balik pada 50 muka surat terakhir Tapi aku tak berapa kisah pun sebab aku rasa Fahmi sebenarnya tidak mahu sangat bercerita bagi aku dia mahu pembaca pembaca membaca apa yang terbuku di dadanya pendapat pendapat beliau dalam sesuatu isu yang bagi aku at some point dia menjadi sedikit preachy Oh ya aku suka plot twistnya wtf moment betulBaiklah benda yang aku kurang suka Berdasarkan sinopsisnya Amsterdam adalah cerita tentang sebuah kota kemungkinan kota paling liberal di dalam dunia Maka aku ingat ceritanya akan lebih berpusat di Amsterdam tentang keistimewaan keistimewaan di Amsterdam tentang segala kemungkinan kemungkinannya tetapi entah rasa itu putus putus aku tak rasa ia istimewa Rasa biasa biasa saja Kedua dialognya janggal dan rasa macam tak kena ia buat aku kadang kadang cringe terutamanya cara Pak Latif berdialog dengan Theo Dan banyak ayat ayat di dalam ini aku perasan sebenarnya banyak daripada uote uote yang disunting sikit sikit Tak salah bagi aku tapi bila ia digunakan sebebas bebasnya dan Fahmi kelihatan seperti menampal nampal saja ayat itu ia jadi pelik dan tidak naturalOverall Amsterdam adalah sebuah novel yang menarik tapi menarik level okay okay saja Bagi siapa yang mahu berjinak jinak dengan bacaan isu isu taboo bolehlah baca buku ini 3 bintang untuk Amsterdam Български хроники Български хроники #2 jiwa seseorang yang bagi aku is a really great depiction of the story kisah yang berkisar tentang kecelaruan moraliti ketuhanan self enlightenment Sufisme dan bermacam macam lagi tema yang bikin sesetengah dari kita tidak selesa dan panas punggung Dan bagi aku kecelaruan adalah tema paling besar dalam Amsterdam Dan kecelaruan ini شعر زمان ما فروغ فرخزاد، شعر فروغ فرخزاد از آغاز تا امروز شعرهای برگزیده، تفسیر و تحلیل موفق‌ترین شعرها juga digambarkan dengan cara penulisan Fahmi yang tidak seperti novel novel lain ia mengingatkan aku kepada cara penulisan The Road pemenang hadiah Pulitzer pada tahun 2007 Pening dan celaru tetapi aku suka sebab ia betul betul menggambarkan apa yang mahu diceritakan dalam buku tersebut kekeliruan dan kekacauan Tak tahu Fahmi memang sengaja menulis begini atau aku yang lebih lebihJalan ceritanya aku rasa tidak ada apa apa sangat yang berlaku Mula mula macam intense tapi selepas itu biasa biasa saja dan keadaan بیچاره اسفندیار jadi intense balik pada 50 muka surat terakhir Tapi aku tak berapa kisah pun sebab aku rasa Fahmi sebenarnya tidak mahu sangat bercerita bagi aku dia mahu pembaca pembaca membaca apa yang terbuku di dadanya pendapat pendapat beliau dalam sesuatu isu yang bagi aku at some point dia menjadi sedikit preachy Oh ya aku suka plot twistnya wtf moment betulBaiklah benda yang aku kurang suka Berdasarkan sinopsisnya Amsterdam adalah cerita tentang sebuah kota kemungkinan kota paling liberal di dalam dunia Maka aku ingat ceritanya akan lebih berpusat di Amsterdam tentang keistimewaan keistimewaan di Amsterdam tentang segala kemungkinan kemungkinannya tetapi entah rasa itu putus putus aku tak rasa ia istimewa Rasa biasa biasa saja Kedua dialognya ای‍ران‌ در راه‌ی‍اب‍ی‌ ف‍ره‍ن‍گ‍ی‌ ۱۸۴۸ ۱۸۳۴ janggal dan rasa macam tak kena ia buat aku kadang kadang cringe terutamanya cara Pak Latif berdialog dengan Theo Dan banyak ayat ayat di dalam ini aku perasan sebenarnya banyak daripada uote uote yang disunting sikit sikit Tak salah bagi aku tapi bila ia digunakan sebebas bebasnya dan Fahmi kelihatan seperti menampal nampal saja ayat itu ia ჯვრისწერა სევასტოპოლზე jadi pelik dan tidak naturalOverall Amsterdam adalah sebuah novel yang menarik tapi menarik level okay okay saja Bagi siapa yang mahu berjinak در ستایش شرم جامعه‌شناسی حس شرم در ایران jinak dengan bacaan isu isu taboo bolehlah baca buku ini 3 bintang untuk Amsterdam

DOWNLOAD ✓ LABMEDNEWS.XYZ Á Fahmi MustaffaAMSTERDAM

READ ✓ AMSTERDAM A paling liberal di dalam dunia Kandungan cetakan pertama ini terlalu kontroversi hinggakan Buku Fixi memutuskan untuk menjualnya hanya pada PBAKL2017 dan tidak akan menjualnya selepas itu. Fahmi adalah Sungai Bil di Kalumpang tak terduga Walaupun digemari ramai tapi dia bawa bersama bahaya seperti kepala air dan virus leptospirosis yang tak terduga hadirnyaBaiklah ini merupakan novel ketiga Fahmi yang aku baca sekaligus meletakkan dia sebagai novelis paling dibaca oleh aku berkongsi tempat pertama dengan RAM Kegemaran aku masih Suatu Hari Nanti Manusia Akan Melupakan Tuhan dan Amsterdam terdiam di tempat ketigaAmsterdam adalah sungai di Venice Melalui buku ini Fahmi menyediakan sewaan gondola untuk kita meneroka pemikirannya namun hanya melalui pandangan jauh Sudah pasti tak cukup untuk memahami dia tapi cukuplah untuk dikenang sebagai memori indahEndingnya sudah pasti mengecewakan seolah olah semua keindahan yang ditunjukkan pada awal hilang tiba tiba Tapi pasti ada sebab Fahmi buat begitu Biarlah dia aku pun malas nak fikir kenapa Dia pun dah bahagia berolahraga di Taman Armenian setiap petang dan berfoto separa bogel menjelang malam tiba Kalau ada rezeki jumpa bolehlah tanya nantiNamun kekurangan itu bukanlah nila yang merosak sebelanga susu Aku masih jatuh hati pada dialog dialognya idea ideanya fantasi fantasinya Pada Ingrid pada Hang Owen pada Pak Latif sebelum bab akhir Malah pada LindaSemoga aku gigih menghabiskan bacaan bacaan lain Terima kasih Fahmi 性食鬼 1 jauh Sudah pasti tak cukup untuk memahami dia tapi cukuplah untuk dikenang sebagai memori indahEndingnya sudah pasti mengecewakan seolah olah semua keindahan yang ditunjukkan pada awal hilang tiba tiba Tapi pasti ada sebab Fahmi buat begitu Biarlah dia aku pun malas nak fikir kenapa Dia pun dah bahagia berolahraga di Taman Armenian setiap petang dan berfoto separa bogel menjelang malam tiba Kalau ada rezeki سیاوش خوانی jumpa bolehlah tanya nantiNamun kekurangan itu bukanlah nila yang merosak sebelanga susu Aku masih Романът на Яворов първа част jatuh hati pada dialog dialognya idea ideanya fantasi fantasinya Pada Ingrid pada Hang Owen pada Pak Latif sebelum bab akhir Malah pada LindaSemoga aku gigih menghabiskan bacaan bacaan lain Terima kasih Fahmi

Fahmi Mustaffa Á 1 READ

READ ✓ AMSTERDAM Pada waktu malam Amsterdam bertukar menjadi sebuah kota kemungkinan Di hujung bulan Mei musim panas mulai tamat sisanya masih terasa tadi matahari tidak malu untuk berbogel di langit Belan. Sebenarnya aku berbelah bagi nak bagi berapa rating untuk buku ni Hati antara suka dan tidak Macam tengok Fattah Amin kekadang suka dan kekadang benci365 untuk naskah iniAku setuju mengatakan yang naskah ini sebenarnya agak berani Walaupun Laknat mengutarakan isu yang lebih berat daripada Amsterdam atau kedua duanya sama saja sebenarnya tapi Amsterdam sebenarnya lebih terbuka dan bebas dari semua aspek yang nak diceritakan Fahmi seperti melemparkan segala apa yang dia pendam selama ini ke dalam buku ini Tapi disampaikan dengan agak cool Mungkin Kemarahan sakit hati gembiranya dan segala galanya dicampak ke dalam helaian helaian kertas yang ada di dalam buku ini Aku merasakan walaupun buku ini hanya mendapat sekali cetakan saja aku yakin Fahmi Mustaffa pasti berpuas hati dengan karyanya kali ini yang langsung tiada tapisanBahasa tuan penulis sangat indah dan baik Bait bait yang dihasilkannya mampu membuatkan orang rasa seronok membacanya Tidak skema tidak juga terlalu santai Cuma aku agak terganggu dengan cara Fahmi meletakkan dialog di setiap pertuturan wataknya Aku tahu dia ingin bereksperimen untuk lari dari teknik yang biasa dan klise yang memang sedia ada di dunia penulisan tapi pembaca yang amatur seperti aku agak pening dan kurang selesa dengan cara dialog itu diletakkan sebegitu bersama narasi ceritanyaPengakhiran cerita naskah ini terasa agak tergesa gesa Tapi terus terang aku suka ending buku ni Smart bos bilang orang SabahJadi kalau kau dah baca buku ni baru kau tahu kenapa Fixi tidak meneruskan cetakan seterusnya Atau juga ini sebagai satu strategi pemasaran EntahKalian cubalah Tapi sila buka hati dan minda Kalau rasa diri tak boleh terima atau kurang kuat atau apa pun lepas baca buku ni terpulanglah korang nak buat apa pun Tanya hati Haha gurauPeace قصة الأمير حمزة البهلوان juga terlalu santai Cuma aku agak terganggu dengan cara Fahmi meletakkan dialog di setiap pertuturan wataknya Aku tahu dia ingin bereksperimen untuk lari dari teknik yang biasa dan klise yang memang sedia ada di dunia penulisan tapi pembaca yang amatur seperti aku agak pening dan kurang selesa dengan cara dialog itu diletakkan sebegitu bersama narasi ceritanyaPengakhiran cerita naskah ini terasa agak tergesa gesa Tapi terus terang aku suka ending buku ni Smart bos bilang orang SabahJadi kalau kau dah baca buku ni baru kau tahu kenapa Fixi tidak meneruskan cetakan seterusnya Atau 盾の勇者の成り上がり 2 juga ini sebagai satu strategi pemasaran EntahKalian cubalah Tapi sila buka hati dan minda Kalau rasa diri tak boleh terima atau kurang kuat atau apa pun lepas baca buku ni terpulanglah korang nak buat apa pun Tanya hati Haha gurauPeace

  • Paperback
  • 244
  • AMSTERDAM
  • Fahmi Mustaffa
  • Malay
  • 10 August 2018
  • null